Arkada

De nieuwe Arkada nagelregulatietechniek is breed inzetbaar bij allerlei nagelproblemen. De oorsprong van deze techniek ligt in Polen bij podoloog Adrian Arkada.

Arkada
voetzorg

De Arkada techniek is een corrigerende procedure voor ingroeiende nagels. Het wordt met regelmaat toegepast, wanneer andere ingrepen of behandelmethoden geen resultaat bieden. Een ingroeiende nagel komt veel voor, zowel bij mannen, vrouwen als kinderen. Helaas is het veelal onbekend dat er diverse behandelmethoden voor deze aandoening zijn en voert de huisarts of chirurg vaak een drastische ingreep uit. Verwijderen of deels verwijderen van de nagel is lang niet altijd nodig.

20160804 171856

Patiënten voelen direct verlichting na één behandeling, wat in de meeste gevallen voldoende is om de problematiek het hoofd te bieden.


Patiënten voelen direct verlichting na één behandeling, wat in de meeste gevallen voldoende is om de problematiek het hoofd te bieden. Gewoonlijk is één behandeling voldoende, echter in sommige situaties is een maandelijkse controle afspraak nodig. Tijdens de controle afspraak is het mogelijk dat een kleine aanpassing wordt uitgevoerd, zodat het optimale resultaat kan worden behaald. Het aantal controles hangt af van het type, de convexiteit (de kromming van de nagel) en hoe de nagel groeit.

Contra-indicaties zijn kanker en nagelatrofie.De procedure wordt uitgevoerd door Jerica Bastiaans, medisch pedicure. Zij is getraind en gespecialiseerd in het behandelen van
ingroeiende nagels. Het is belangrijk dat u de adviezen over het voorkomen van ingroeiende nagels ter harte neemt. Uw inzet draagt bij aan het resultaat.

Dit mooie instrument, “de teenstabilisator”, is ontwikkeld door Adrian Arkada waarmee effectief, snel en 100% veilig de ingroeiende nagel kan worden behandeld. In feite is de tenenstabilisator het extra paar handen voor de specialist. Met behulp van speciale “lepeltjes” wordt de nagelplaat gestabiliseerd en gevormd. Natuurlijk worden alle instrumenten, “lepeltjes” en de teenstabilisator” zelf, gedesinfecteerd na elke behandeling. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie. Deze  revolutionaire methode is effectief en bijna altijd pijnloos. Geen beugels of scherpe, ruwe oneffenheden meer. Deze techniek is toe te passen bij veel soorten probleemnagels. Het ziet er natuurlijk uit en is bijna niet te onderscheiden van uw eigen nagel.

De behandeling bestaat uit 3 fases:

 

  1. Thuis voorbehandelen met de speciaal ontwikkelde Arkadaserum
  2. De behandeling in de praktijk ( de behandeling duurt 45-60 minuten)
  3. De nabehandeling thuis met de Arkadaserum en nacontrole(s)Deze techniek kan o.a. ingezet worden bij:

  • zwakke nagels
  • ingegroeide nagels
  • tunnelnagels
  • traumanagels
  • stootnagels

 

AfdrukkenE-mail