Nagelregulatie (Orthonyxie)

Tape

Nagelregulatie omvat vele mogelijkheden om met een techniek de afwijkende vorm van de nagel te verbeteren. Iedere convexiteit (kromming) van de nagelplaat kan teruggebracht worden tot een normale groeivorm. Na een uitgebreid onderzoek wordt er een passende techniek toegepast.

Toepassingsmogelijkheden zijn:

 • BS Spange
 • Luga clip systeem lateraal
 • Onyclip strip
 • Omegabeugel
 • Combinatiebeugel Podofix Spange 3TO

Plakbeugels


BS Spange

BS Spange

spange

De BS/spange is een bladveervormige strip en is gemaakt uit een glasvezel versterkte Duroplast (witte kunststof). Moleculen in kunststof willen altijd terug naar hun oorspronkelijke vorm. Dat houdt in, dat na het vastlijmen van de strip op de nagelplaat de BS/spange zich weer wil herstellen naar zijn oorspronkelijke vorm. Door de elasticiteit van de nagelplaat en de kracht of spanning van de strip zal de nagelplaat hierdoor corrigeren. Na het aanbrengen van de BS/spange is de cliënt vrijwel onmiddellijk pijnvrij. Door de spanning of trekkracht van de strip wordt de nagel in de nagelwal omhoog getrokken.

De BS/spange behoudt zijn werkkracht 4 á 6 weken. Vanuit de praktijk blijkt dat als de BS/spange goed verankerd is, deze zelfs 3 tot 6 maanden kan blijven zitten. Deze periode is afhankelijk van de plaats waar de BS/spange op de nagelplaat bevestigd is.


Podofix

Podofix

podofix podofix

Podofix is een innovatieve methode voor het corrigeren van alle vormen van ingegroeide nagels. Deze vorm van nagelcorrectie is geschikt voor bijna iedereen - zelfs voor jonge kinderen en diabetici. Zowel de medische als de cosmetische resultaten die pedicure en hun cliënten overtuigd.

Podofix is een zacht alternatief voor de regulering van de nagel afwijkingen. Het helpt misvormde nagels in een natuurlijke, gezonde groei. Via deze methode kan gemakkelijk te voorkomen klachten snel en duurzaam worden aangepakt.

Podofix is aangepast aan de nagel vorm en direct klaar om te worden aangebracht, dit geeft meestal gelijk een merkbare verlichting voor de cliënt. De lijm en het activeren van de Podofix neemt slechtsenkele minuten inbeslag en is nauwelijks waarneembaar.


Onyclip

Onyclip

Onyclip

Het Onyclip nagel correctie systeem verlicht de pijn door de vermindering van de druk op de nagel bed. Onyclip is een hard plastic gecoated stalen strip, welke pijnloos op de teennagel geplakt wordt. Als beide einden van de strip vastgeplakt zijn op de nagel wil de strip terug buigen in de oorspronkelijke staat. De nagel randen worden daardoor naar boven getrokken, waardoor de druk en pijn verminderd. Tevens is de nagel afgeplat en groeit het niet meer in.


Draadbeugels

Omegabeugel

Omegabeugel

Tape

Bij de draadbeugeltechniek wordt een omega-vormige beugel gemaakt van Remanitdraad, dat oorspronkelijk is ontwikkeld voor de tandtechniek. Deze beugel wordt exact op maat gemaakt en is bedoeld om de nagel in de juiste vorm te houden. De omega-vorm in de beugel is bedoeld om de spanning van de beugel te regelen. Vervolgens wordt de beugel geplaatst. Deze zal met de nagel mee naar voren groeien en moet op een bepaald moment indien nodig weer naar achteren worden geplaatst.


 

Adviezen na het plaatsen van een beugel

 • Na drie dagen komt u terug voor een controle.
 • Daarna volgt er minimaal elke vier weken een controle.
 • Bij neuropathie of verminderd gevoel, dient de huid regelmatig en door iemand anders extra gecontroleerd te worden.
 • Bij pijn, roodheid of klachten dient u de geplaatste spange of beugel per direct te verwijderen; bij voorkeur laten verwijderen in de praktijk.
 • Laat de beugel los of is er een drukplekje zichtbaar, dan dient u direct een afspraak te maken.
 • Als de teen de eerste dag wat rood en pijnlijk word (door de trekkracht van de spanner) kunt u een ontspannend voetbad nemen.

 

Tips

Heeft u uw teennagels gelakt en wilt u de nagellak verwijderen? Gebruik dan een nagellakremover zonder aceton. Aceton kan namelijk het materiaal aantasten waarmee de beugel vastzit.

 Kies altijd schoenen die ruim genoeg zijn!

NB: bij het sporten kunnen nagelbeugels ook gedragen worden.

AfdrukkenE-mail