Vilttechnieken

 
Toepassingen:
 
Met vilttechnieken kunnen pijnlijke drukpunten op en onder de voeten en/of tenen worden ontlast, of kloven drukvrij worden gelegd. De drukplekken ontstaan door eeltvorming, likdoorns, ingroeiende nagels, maar ook de bekende "hallux valgus". (De hallux valgus is de uitstekende knobbel aan de zijkant van de grote teen).
 
Vilttechnieken worden dus toegepast bij veel uiteenlopende voetklachten.Het aanbrengen van anti-druk technieken kan bestaan uit diverse soorten vilt. Welk soort vilt er gebruikt wordt, wordt mede bepaald door de aandoening en de plaats waar deze zich bevindt. Het vilt wordt rondom de plaats gelegd en kan een aantal dagen blijven zitten. Hiermee ontlast men de pijnlijke plek waardoor de plek rust krijgt en beter hersteld.
 
Vilttherapie biedt een tijdelijke oplossing en kan bijvoorbeeld worden ingezet als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een steunzool. Uiteraard wordt eerst het eelt of de likdoorn verwijderd voordat deze drukvrij wordt gelegd. Het drukvrij leggen gebeurd met verschillende materialen die zodanig worden aangelegd dat men weer prettig kan lopen zonder dat men hier last van heeft. De voeten voelen hierdoor weer prettig aan.
 
DSC01308

Met vilttechnieken kunnen pijnlijke drukpunten op en onder de voeten en/of tenen worden ontlast, of kloven drukvrij worden gelegd.

DSC01310

Het vilt wordt rondom de plaats gelegd en kan een aantal dagen blijven zitten. Hiermee ontlast men de pijnlijke plek waardoor de plek rust krijgt en beter hersteld.

DSC01314

Vilttherapie biedt een tijdelijke oplossing en kan bijvoorbeeld worden ingezet als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een steunzool.

AfdrukkenE-mail