Medical taping

Tape Tape

In de praktijk wordt gebruik gemaakt van de CureTape; deze komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Na het aanbrengen van de tape voelt u deze bijna niet zitten. Wel merkt u direct een enorme pijnverlichting of zelfs dat de pijn is verdwenen.
Er wordt gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid. Door gebruik te maken van verschillende tape technieken, kunnen diverse effecten bereikt worden voor verschillende aandoeningen.

Na bv weefseltrauma reageert het weefsel met een ontstekingsreactie. Er ontstaat een lokale zwelling welke een drukverhoging geeft op het omringende weefsel. Door deze drukverhoging wordt de bloedcirculatie verstoord en de lymfeafvoer belemmerd.
De liftende werking die de CureTape op de huid heeft, zorgt ervoor dat de onderhuidse bloedcirculatie verbeterd en de lymfe afvoer wordt bevorderd. De initiële lymfevaatjes kunnen zich door de drukverlaging meer openen. Dit komt exact overeen met de doelstelling van de manuele lymfdrainage. De druk op de pijnreceptoren neemt af, de ervaren pijn vermindert onmiddellijk!

In eerste instantie ontwikkeld voor fysiotherapeuten wordt deze techniek nu ook toegepast in de pedicurepraktijk, en met verbluffende resultaten!

Medical taping kan onder andere toegepast worden bij:

  • Standafwijkingen van de tenen ( hamerteen,ruiterteen)
  • Hallux valgus
  • Oedeemvorming
  • Hielspoor en plantaire fascitis
  • Ondersteunen van de ondervoet

AfdrukkenE-mail