Sportmassage

Tijdens het sporten maar ook bij bewegen in het dagelijks leven worden spiergroepen vaak intensief gebruikt en soms ook overbelast met als mogelijk gevolg klachten aan benen, arm, nek, schouder of rug. Sportmassage is een manier om na inspanning of overbelasting het herstel te bevorderen en kan afhankelijk van wat het doel is zowel ontspannend, stimulerend en herstellend werken. Een regelmatige massage zorgt er voor dat de spieren soepeler worden, de mobiliteit verbetert en kan leiden tot hogere prestaties. Ook kunnen voorstadia van mogelijke blessures in een vroeg stadium worden ontdekt en behandeld. De sportmassage is een vrij stevige massage, die het diepe bindweefsel van je spieren meeneemt.Hierdoor worden specifieke klachten als rugpijn, vastzittende schouders, nekklachten en knopen in je spieren op een effectieve wijze aangepakt.


Sportmassage en spierpijn

Als je last hebt van extreem veel spierpijn na het sporten, is het beter om enkele dagen te wachten tot je een sportmassage neemt. Dat geeft je spieren de kans zich vanzelf te herstellen.Daardoor worden je spieren sterker en neemt je conditie toe. Een diepe sportmassage verstoort dit natuurlijk herstel.stimulerende massage

Door een stimulerende massage worden de spieren geprikkeld en wordt de doorbloeding in de spieren verbeterd. Hierdoor worden de spieren voorbereid op de inspanning die je nog wil gaan leveren. Een sportmassage kan dan ook onderdeel zijn van een warming-up.spierontspannende massage

 Een spierontspannende massage wordt uitgevoerd met verschillende rustige handgrepen die ervoor zorgen dat spieren ontspannen. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding en worden afvalstoffen uit de spieren sneller afgevoerd. Een ontspannende massage kan bijvoorbeeld onderdeel zijn van de cool-down na het sporten en is niet alleen prettig voor je spieren maar ook voor je geest.Contra indicaties:

  • koorts
  • zwangerschap
  • spierscheuring
  • een ontsteking of wond
  • een huidaandoeningen
  • vaataandoeningen zoals o.a. trombose


 
Bij twijfel of u een massage kunt ondergaan, kunt u het beste voorafgaand aan de afspraak contact opnemen of advies vragen aan uw behandelend (huis)arts of fysiotherapeut.

AfdrukkenE-mail